Защитникът на Арсенал Коен Брамал отправи красноречив намек при раздялата си с клуба, като заяви, че очаква и други футболисти да последват неговия пример.

23-годишният футболист прекара 2,5 години в Северен Лондон без да запише нито един мач за първия тим на „топчиите”. На 30 юни договорът му изтича и играчът е бил информиран, че е свободен да си върви.

Брамал беше искрен, когато заяви, че и други обещаващи таланти на „артилеристите” могат да последват неговия пример. Обещаващи момчета като Емил Смит Роу и Рийс Нелсън бяха пратени под наем в Бундеслигата през миналата кампания 2018/2019, а в германското първенство започват все по-високо да ценят английските таланти. В същото време друга надежда на лондончани като Еди Нкетия изигра само 9 мача под ръководството на Унай Емери през миналия сезон. „Дали още таланти могат да ме последват? Да, на 100 процента”, каза Брамал.

„Ако те не получат шанс да покажат колко са добри, те ще изберат чужбина. Има много клубове в Бундеслигата, които търсят английски таланти. Има хора, които ще скочат на кораби, за да заиграят там”, коментира Брамал.