Бранителят на Щутгарт Бенжамен Павар е отхвърлил възможността да премине в Борусия Дортмунд. Според няколко издания 22-годишният французин е обяснил пред клубното ръководство, че ако ще прави трансфер, то той ще се случи в една-единствена посока – Арсенал.

През сезон 2017/2018 Павар нямаше пропуснат мач за „швабите” в германското първенство, като определено се понрави с изявите си. Не един и два европейски гранда пращаха съгледвачи заради него, като в тази група попадат Олимпик Марсилия, Наполи, Тотнъм и Ливърпул.

Не се очаква никой от тях да отправи официална оферта, така че Арсенал би могъл да счита пътя за открит, стига да реши, че ще прави подобна сделка. Павар е бил категоричен пред ръководството на Щутгарт, че ще напусне клуба само заради оферта от „топчиите”.

Павар е продукт на младежката школа в Лил, за който прави дебют в Лига 1 през 2015 година (при 1:1 срещу Нант). През 2016-а той премина в Щутгарт, където изигра 57 мача за клуба във всички турнири, че дори вкара и 2 гола.

Дотук Павар все още няма официален мач за френския национален тим. Селекционерът Дидие Дешан дотук го извика единствено за приятелските мачове срещу Уелс и Германия през ноември миналата година.