Ливърпул и Арсенал се канят да влязат в сериозен трансферен спор относно племейкъра Максимилиан Майер, който ще напусне Шалке 04 след края на сезона.

Ливърпул отново ще налази ПСЖ заради германец

Както е известно, договорът на 22-годишния играч с „кралско сините” изтича в края на сезона. Той отхвърли няколко предложения за подновяването му, с което си навлече недоволството на голяма част от феновете на клуба.

И Ливърпул, и Арсенал ще се оглеждат за попълнения, с които да подсилят халфовите си линии. Мърсисайдци вече уредиха трансфера на Наби Кейта от РБ Лайпциг, но в същото време са под угрозата да загубят Емре Джан, чийто контракт също е до 30 юни. Германският национал попада в полезрението на Реал Мадрид и Ювентус, като все още не е обявил твърдо окончателното си решение. „Топчиите” са изправени пред сходен проблем с Джак Уилшър, който нежелае да поднови изтичащия си контракт при условията, които клубът му предлага.

Поредният топ талант на Шалке отказа да поднови договора си

По-рано се говореше, че Барселона също проявява интерес към Макс Майер, но впоследствие каталунският гранд прецени, че няма смисъл да преследва техничния германец.

Въпреки своята сравнително крехка възраст Майер може да се похвали със 191 мача за първия отбор на Шалке, в които е отбелязал 22 гола и е дал 24 асистенции.