Манчестър Юнайтед е готов да вземе под наем крилото на Челси - Кристиан Пулишич, твърди „ESPN“, като се очаква американският национал да получи разрешение да напусне „сините“ през януарския трансферен прозорец.

Юнайтед, Нюкасъл и Арсенал са сред заинтересованите отбори от Пулишич, а изданието информира, че представителите на играча искат да му намерят нов клуб четири години, след като Пулишич подписа с Челси от Борусия Дортмунд за 58 милиона паунда.

„ESPN“ пише още, че в Ман Юнайтед не планират да са много активни през зимата на пазара, въпреки че решението на клуба да прекрати договора на Кристиано Роналдо е накарало мениджъра Ерик тен Хаг да потърси доказан нападател, който да замени бившия играч на Реал Мадрид и Ювентус.

Gulliver/GettyImages
87 снимки

Възможността на Пулишич да играе на всички позиции в атаката го е направил привлекателен вариант за Юнайтед, чиито други опции в преди позиции този сезон са възпрепятствани от контузии или непостоянна форма.

24-годишният Пулишич е игра пълни 90 минути в първите два мача за САЩ на Световното първенство в Катар досега. Отборът на Грег Берхалтер ще се надява на победа срещу Иран във вторник, знаейки, че успехът ще осигури на „янките“ класиране за осминафиналите, където ще се изправи срещу един измежду Нидерландия, Сенегал или Еквадор.

Нападателят имаше спорадични изяви за Челси този сезон, започвайки само в три мача във Висшата лига. Единственият му пълен мач дойде при загубата на лондончани от Манчестър Сити в Карабао Къп по-рано този месец.

Юнайтед имаше интерес към Пулишич още през лятото, но тогава до сделка не се стигна. „ESPN“ допълва, че проблемите с контузии на Пулишич в Челси са били забелязани от Юнайтед, но той остава играч, който представлява интерес за „червените дяволи“ през януари поради липсата на други опции, които се очаква да бъдат налични единствено под наем.