Бившата звезда на Бразилия Нето заяви, че включването на 21-годишния играч в плановете на Тите за Катар 2022 е "шега" и "липса на уважение към футбола". Въпреки това, Мартинели привлича вниманието в Англия с отбора на "артилеристите", който е на върха в таблицата на Висшата лига и няма търпение да запуши устата на всички, които се съмняват в него на терена.

"Мисля, че това е нормално. Някои хора в Бразилия не ме познават и също е нормално да кажа, че други играчи заслужават да бъдат там. Но съм доста спокоен за това. Мисля, че това е нормално. Знам какво правя в моя клуб, знам своите способности и какво мога да направя. И може да сте сигурни, че ще дам всичко от себе си за бразилския отбор, с каквото мога да помогна на отбора, ще го направя Ще бъде страхотно изживяване за мен", сподели Мартинели пред ESPN.

Арсенал има редица играчи, които се насочват към Световното първенство в Близкия изток, като Габриел Жезус е друг от тези в редиците на Бразилия, докато играчи като Букайо Сака, Арън Рамсдейл и Бен Уайт попаднаха в отбора на Англия.