Емилиано Мартинес бе провъзгласен за „един от най-добрите вратари в света“, не от кой да е, а от суперзвездата Лионел Меси.
Вратарят на Астън Вила се утвърди като вратар номер едно за Аржентина, а снощи за пореден път се понрави с изявите си, като на два пъти спаси удари на Луис Суарес и опази мрежата си суха срещу Уругвай. Меси, Родриго Де Пол и Лаутаро Мартинес намериха мрежата на "урусите" и донесоха класическата победа за „гаучосите“.

"Еми Мартинес е фундаментален", каза суперзвездата на Аржентина след победата.
"Той се утвърди под рамката, а ние можем да сме горди, че имаме един от най -добрите вратари в света“, продължи с хвалебствията десетката на Аржентина.

 


Вратарят прекара десетилетие в Арсенал, преди да бъде продаден на Астън Вила през лятото на 2020 година. Тогава Микел Артета каза, че смята германеца Бернд Лено за бъдещ №1 на вратата на „артилеристите“ и аржентинецът се насочи към изхода на "Емирейтс". Това се оказа правилна стъпка за аржентинският вратар, който тогава си навлече гневът на привържениците на лондончани, казвайки, че това е стъпка нагоре, а не надолу за него.

“Реших да дойда във Вила, защото се доверих на мениджъра. Вярвах в амбициите на ръководството и знаех какъв клуб е това. Някои хора обаче не осъзнават колко голям отбор е. Още в първия ми ден казах, че целта ми е да бъда в Европа с Астън Вила. Искам да играя с този тим на възможно най-високо ниво и смятам, че сме на прав път. Не знам, дали може да го направим този сезон, но работим усилено за това“, завърши Мартинес.