Националният отбор на България по волейбол за жени отстъпи с 1:3 (14:25, 25:20, 18:25, 12:25) гейма на Пуерто Рико в последния си мач от олимпийската квалификация в Токио.

По този начин тимът, воден от италианския специалист Роберто Мичели, завършва турнира в японската столица на седмо място от осем отбора с една победа и шест поражения.

Българските волейболистки показаха добро лице единствено във втория гейм, в който поведоха с 9:2 точки и успяха да го спечелят с 25:20. В останалите три части тимът на Пуерто Рико имаше сериозно игрово превъзходство и закономерно карибската страна стигна до четвъртия си успех в турнира, който ѝ осигури и четвъртото място в групата.

За България най-резултатна в мача бе Мирослава Паскова с 8 точки. По 7 прибавиха Елена Бечева и Микаела Стоянова.

За Пуерто Рико с 21 точки завърши Британи Абъркромби. Още 16 прибави Илейн Васкес, а с 14 точки остана Мари Пилар.

От групата на България място на олимпийския турнир в Париж догодина си спечели тимът на Турция, който до момента е с шест победи от шест мача и по-късно днес среща Белгия. Вторият участник на Олимпиадата ще бъде определен от директния сблъсък между домакина Япония и Бразилия. До момента и двата отбора имат по пет победи и една загуба. /БТА