Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се отнесе изключително критично към работата на съдийската бригада при загубата на неговия тим с 1:2 от Манчестър Сити в 17-ия кръг на Висшата лига.

Французинът сподели, че трудно може да преглътне грешките на страничните съдии, които не видяха засади при попаденията, с които „гражданите“ направиха пълен обрат след почивката.

„Разбира се, че съм разочарован, провалихме се в два мача тази седмица. В същото време е недопустимо да паднат 2 гола от засада в мач от такова естество“, заяви гневният Венгер.

„Говорим си за мач, който ние контролирахме. Писна ми от последните решения, които бяха срещу нас. Случи се във вторник (при загубата с 1:2 от Евертън – б.р.), случи се и сега... Трудно се преглъща подобно нещо.“

„От много време апелирам за въвеждането на технологии. Когато обаче играчите са четири метра в засада и тя не е отсъдена, ми е трудно да разбера.“

„Мисля, че тези два мача си приличаха. И в двата случая имахме контрол над събитията и никой не си представяше, че можем да загубим, но ето че все пак се стигна до там. Да, мисля, че имаше и физически елемент. Отпаднахме физически след почивката, а може би и психически. Сити получи много ентусиазъм в играта си, когато резултатът стана 1:1. Разочароващо е да загубиш толкова важен мач“, допълни Венгер.