Легендата на Арсенал Найджъл Уинтърбърн посъветва Унай Емери веднага да снеме капитанската лента от ръката на Гранит Джака. Трикратният шампион с лондончани говори пред talkSPORT и изрази шока си от това колко жалко е реагирал халфа на освиркванията от феновете на „топчиите”.

Джака беше саркастично аплодиран при някои свои отигравания в мача, а при смяната му в 61-ата минута, феновете започнаха да го освиркват, а той иронично сложи ръката си на ухото, твърдейки, че не ги чува. Той реагира очевидно гневно, псувайки своите привърженици, след което свали фланелката и отиде право в тунела на „Емирейтс”.

„Бях изненадан, когато го видях какво прави. Свали си и фланелката, запсува феновете. Откровено съм шокиран, че той е капитан на Арсенал! Мисля, че е редно Емери да го извади от състава и да му отнеме капитанството. Може да има пет други човека, които да го вършат това, както е и сега. Не съм съгласен с подобен вот да се избира, тъй като смятам, че треньорът трябва да прави този избор. Да имаш пет капитана си е странно. Това поставя Емери в трудна ситуация, а той трябва да се справи с нея бързо”, коментира Уинтърбърн.

„Ако Емери остави Джака в състава, от първа ръка ще разбере от „какво тесто са замесени” феновете на Арсенал. Ще се озове в ужасна ситуация. Ще има голяма реакция от феновете”, коментира ситуацията още той.