Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, не остана доволен след равенството 1:1 като домакин на Брайтън. Испанецът коментира и най-спорната ситуация в срещата, а именно втория жълт картон, който получи Деклан Райс в началото на второто полувреме. Според Артета, за пореден път няма постоянство в съдийските решения, защото през първото полувреме играчи на гостите на няколко пъти са изритвали топката, за да забавят подновяването на играта.

Именно това бе официалното обяснение за картона на Райс. Освен това, Артета смята, че щом реферите вземат решение да изгонят английския национал, тогава е трябвало същата съдба да има и Жоел Велтман, който го изрита в същата ситуация.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

„Започнахме мача добре. Отбелязахме гол за 1:0, след което стартирахме добре и втората част. Тогава обаче дойде това решение, което промени напълно двубоя. Какво обяснение получихме? Никакво, както винаги“, каза Артета след мача.

„Ако тези решения се вземат последователно в хода на целия мач, тогава добре. Но не беше така. През първото полувреме имаше няколко случаи, в които те изритаха топката и не последва нищо. В това се изразява непоследователността. Още повече, че това се случи в зона, която в никакъв случай не е критична. На всичко отгоре, ако вземете подобно решение, тогава трябва да покажете и червен картон на другия отбор. Ако ние трябваше да играем с 10, тогава и те трябваше да са с 10, защото Велтман трябваше да получи червен картон“, допълни още испанецът.