Кристъл Палас изненада неприятно Арсенал в двубой от 35-ия кръг на Премиършип и го победи с 3:2. За домакините точни бяха Йозил и Обамеянг, а за гостите Бентеке, Заха и Макартър.

В 9-ата минута Мустафи опита да намери добре Лаказет, но пусна доста дълъг пас и съперников играч се справи. Две минути по-късно Елнени не сполучи да реализира. 

Кристъл Палас откри резултата в 17-ата минута, когато Миливоевич намери добре Бентеке и той прониза Лено. Арсенал тръгна да търси изравняването, но въпреки създадените положения гол не падаше.

В 27-ата минута Мавропанос пусна към Мустафи, а той с глава прати топката над вратата. Мавропанос, и Колашинац не успяха да се разпишат, а в 36-ата минута Лаказет вкара топката в мрежата, но гол нямаше, тъй като преди това Колашинац наруши правилата в атаката.

След два опасни удара на Куяте, Лено съумя да запази отбора си в мача. 

В 47-ата минута Лаказет намери добре Йозил, който съумя да изравни резултата. Кристъл Палас отново излезе напред в резултата, след като в 61-ата минута Заха преодоля съпротивата на Мустафи и прониза Лено за 2:1. "Орлите" направиха резултата и 3:1, след като Макартър се разписа в 69-ата минута.

Арсенал не се предаде и в 77-ата минута Лаказет намери Обамеянг и резултатът стана 2:3. В следващите минути до края на двубоя "артилеристите" се опитаха да стигнат до точката, но не съумяха.

Така Кристъл Палас заема 12-ото място в класирането с актив от 42 точки, а Арсенал е на 4-ото място с 66, но все още в местата даващи право за участие в Шампионска лига.