Новият мениджър на Арсенал Унай Емери призна, че от началото на сезона неговият тим страда заради невъзможността да установи контрол върху действията на терена. Затова испанският специалист е твърдо решен да прекъсне серията от 2 поредни загуби в предстоящото лондонско дерби срещу Уест Хем.

Двубоят от 3-ия кръг на Висшата лига е в събота (25 август) от 17 часа, като можете да го наблюдавате в пряко предаване по телевизия DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Дотук „артилеристите” загубиха от шампиона Манчестър Сити с 0:2 и с 2:3 при гостуването си срещу Челси. Това им отреди четвърто място, но отзад напред в класирането.

„Моята идея се основава на контрола”, коментира Емери. „Говоря за контрол в хода на мача, но противникът цели същото.”

„Знам, че се нуждаем от интензитет във всеки един миг от срещите. Контролът трябва да се основава върху това да не позволяваме на съперника да си върши работата, да играе своята игра.”

„По мое мнение в първите ни два мача това ни липсваше. В събота идва ред на друга среща, която ще бъде различна в тактическо отношение. Искам да разполагаме с повече контрол, за да стигнем до победата в този двубой.”

Вече се чуха първите по-сериозни критики към стила, който налага треньора и който според мнозина е твърде предпазлив. „Искаме да атакуваме и да бележим. Може би сме в състояние да го правим с един директен дълъг пас или като прогресираме с множество подавания, контрол, с владение на топката. Можем да вкарваме добре изработени голове, като тези срещу Челси, като ни е по силите да го правим с по-малко подавания. За мен най-важното е всички играчи да са наясно във всеки мач кой е най-добрия начин да атакуват”, допълни Емери.

Уест Хем също загуби първите си два мача в първенството за сезон 2018/2019. „Чуковете” отнесоха 0:4 от Ливърпул, а после паднаха с 1:2 от Борнемут.

Още по темата:

Капитанът на Арсенал започна леки тренировки

Емери обясни защо не се е поздравил със Сари

Арсенал загуби бранител за 2 месеца

Гари Невил обижда Арсенал на "кръчмарски отбор"