Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер разкри, че ръководството ще започне преговори с полузащитника Джак Уилшър за подновяване на договора му в края на декември. Настоящият контракт на 25-годишния футболист изтича през лятото на 2018 година.

Уилшър все още в неведение за бъдещето си

“Говорих с него и му казах, че преговорите ще стартират в края на декември. Все още сме в началото на месеца. Вярно е, че края не е толкова далеч, но ми се ще да видя колко може да допринесе за тима и какво е физическото му състояние”, призна Венгер.

Уилшър записа пълни 90 минути с фланелката на артилеристите от 3 години насам при равенството 0:0 с Уест Хем  от 17-ия кръг на Висшата лига.

„Мисля, че представянето му бе окуражаващо. Поизмори се през последните 20 минути, но ние бяхме в такава позиция, че трябваше да се атакува и затова го оставих на терена, защото той можеше да помогне”, допълни той.

Арсенал готов да продаде Джак Уилшър

Преди настоящата кампания Уилшър бе записал едва 5 срещи за Арсенал в предходните 2 сезона. През сезон 2016/2017 в търсене на редовен шанс за изява той отиде като преотстъпен в Борнемут на Еди Хоу. Самият Уилшър предпочита да остане в родния си Арсенал.