Шест кръга изминаха в Англия, а все още не се е намерил отборът, който да спре Ливърпул. Отборът на Юрген Клоп мачка като валяк и има само победи от началото на сезона във всички турнири. И макар да остават цели 32 кръга до края, феновете вече предвкусват края на почти 30-годишното очакване за титлата в Англия. 

Досега мърсисайдци деляха първата позиция с Челси, но "сините" стъпиха накриво в лондонското дерби с Уест Хем. То дойде броени часове след дебюта им в Лига Европа този сезон и логично донякъде те нямяха енергията да преодолеят отбраната на "чуковете". 

Освен лондончани, страдаше и друг претендент за титлата. Манчестър Юнайтед се изложи в поредно домакинство, този път срещу Уулвс. А "вълците" се превърнаха в черна котка за манчестърските грандове, след като станаха единствените до момента, които взеха този сезон точки и от Сити. 

Ето и какво се случи в английските мачове в този 6-и кръг на Висшата лига: 

ФУЛЪМ - УОТФОРД 1:1

Всичко в този кръг започна в ранния следобед на съботния ден. Фулъм и Уотфорд подгхряха подобаващо за всичко, което ни очакваше в дългия уикенд с английски футбол. Двата тима не излъчиха победител, но направиха страхотен мач. В него бившият наставник на Левски Славиша Йоканович не успя да изведе "котиджърс" до нов успех в елита, а и едва спаси точката. Героят за лондончани беше Александър Митрович, който реализира изравнителното попадение в 78-та минута. Преди това Анди Грей беше дал аванс на "стършелите" в самото начало, но те така и не го устискаха. Така изненадващият доскоро лидер вече започна да изпуска парата, а Фулъм се лута в долната половина на таблицата. 

КАРДИФ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:5

Манчестър Сити сбърка в Шампионската лига през седмицата, като предложи горчивите емоции на първата загуба за феновете си през този сезон. "Гражданите" бяха шокирани на свой терен от Лион с 1:2 и трябваше да се реваншират по някакъв начин на привържениците си. И го сториха повече от подобаващо, като изляха гнева си върху клетия Кардиф. Новаците в елита инкасираха пет безответни попадения на собствен терен, а попаденията влитаха едно след друго във вратата им. Още преди почивката Серхио Агуеро, Бернардо Силва и Илкай Гюндоган бяха оформили класиката, а след нея РИяд Марез заби още два гола за финото извинение на Сити пред феновете им, макар и с погром чак в Уелс. 

ЛИВЪРПУЛ - САУТХЕМПТЪН 3:0

Идва ли краят на 29-годишното чакане за титла от феновете на Ливърпул? С всеки изминаващ кръг червената част на града все по-нервно ще си задава този въпрос, а любимците им засега изглежда дават положителния отговор. Добре смазаната машина на Юрген Клоп мина като валяк и през "филиала" си Саутхемптън. През годините мърсисайдци се стараеха да обезкървят максимално съперника си и да вземат абсолютно всичките му звезди. А сега получиха и помощ от южняците, за да поведат. Това стана с автогол на Уесли Худ след само 10 минути игра. После беше лесно. Жоел Матип удвои в 21-та, а Мохамед Салах оформи класиката преди почивката. Втората част беше за забавление, а успехът с 3:0 се оказа повече от достатъчен за домакините. 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - УУЛВС 1:1

Проблемите пред Жозе Моуриньо сякаш нямат край. Тъкмо той и неговият Манчестър Юнайтед надигнат глава, следва нов удар на секирата през нея. "Червените дяволи" бяха поели няколко живителни глътки въздух с успехите си във Висшата лига напоследък и победното начало в Шампионската лига срещу Йънг Бойс, но последва домакинска издънка. Тя се случи срещу коравия тим на Уулвърхемптън, срещу който Специалния и компания стигнаха само до равенство. А всичко започна по мед и масло за тях. Фред в 18-та минута реализира дебютния си гол с червения екип и стана 500-ият футболист, разписвал се за клуба. Но в 53-та минута Жоао Моутиньо изравни и до края на мача последва безплоден натиск на домакините, завършил с минорното реми. 

ЛЕСТЪР - ХЪДЪРСФИЙЛД 3:1

Шампионът от 2016 г. Лестър може никога да не повтори постижението си от тогава, но поне показва все по-стабилни игри и гледа към горната половина на таблицата. В началото на сезона мениджърът Клод Пюел беше големият фаворит за първи уволнен, но постепенно стабилизира играта на отбора и той записа 9-тата си точка през кампанията. Това стана след успеха над боксовата круша във Висшата лига в момента Хъдърсфийлд. "Териерите" откриха чрез Матиас Йоргенсен след само пет минути игра, но последва светкавичен отговор от "лисиците". Келеши Ихеаначо изравни в 19-та минута, за да дойде развръзката след почивката. Джеймс Мадисън направи пълния обрат в 66-та минута, а в 75-та и Джейми Варди се разписа, за да сложи точка на спора на "Кинг Пауър". 

БЪРНЛИ - БОРНЕМУТ 4:0

Борнемут започна много силно новия сезон във Висшата лига и изненадващо за мнозина окупира челните позиции след първите пет кръга. "Черешките" бяха инкасирали само една загуба до момента, при това на гости на един от претендентите за титлата Челси. И мнозина очакваха походът им да продължи и в гостуването на Бърнли. Но не би. Южняците се сгромолясаха чутовно при визитата си на "виненочервените" и си тръгнаха унизени с 0:4. Матей Видра и Аарън Ленън с два бързи гола в края на първото полувреме зашеметиха гостуващия тим, а Ашли Барнс с още две мощни крошета, но в самия край на мача, прати Борнемут в тежък нокаут и гостите бяха върнати в реалността след краткия полет към мечтите в началото на сезона. 

КРИСТЪЛ ПАЛАС - НЮКАСЪЛ 0:0

Единственото нулево равенство в съботната програма на Висшата лига. Но макар и да не си отбелязаха попадения, двата тима направиха интересна битка, в която обаче малшансът им попречи да зарадват феновете си с голове, които пък на свой ред можеха да се окажат и с цената на трите точки. Тази развръзка донякъде помогна повече на "орлите", които събраха вече седем точки в актива си и се укрепиха в средата на таблицата, докато лъкатушещият полет на "свраките" през новия сезон продължава. Те още са без победа, имат само две точки и са в зоната на изпадащите, а мениджърът им Рафа Бенитес определено има много върху какво да работи, за да спре пропадането. 

БРАЙТЪН - ТОТНЪМ 1:2

Тотнъм определено беше изпаднал в една от миникризите на сезона. "Шпорите", които започнаха перфектно сезона в първите три кръга с три победи, наредиха три поредни поражения с по 1:2 във Висшата лига и Шампионската лига. Този удар ги свали от лидерската позиция в Премиършип до подножието на челото, а развръзката срещу Интер в Турнира на богатите беше доста болезнена за тях. Но дойде и мехлемът в гостуването на юг. И успехът над Брайтън дойде точно с това 2:1, от което в последните три мача феновете на лондончани се плашеха. Хари Кейн реализира 143-ия си гол за Тотнъм от дузпа, с което откри и резултата, а Ерик Ламела удвои четвърт час преди края. Антони Нокер отбеляза почетното попадение за "чайките" в края, но за повече нямаше време и сили. 

УЕСТ ХЕМ - ЧЕЛСИ 0:0

Всички говореха за битката между Ливърпул и Манчестър Сити за титлата, но сякаш пропускаха перфектния старт на Челси. Под ръководството на Маурицио Сари "сините" наредиха пет пордни победи и излязоха на върха. Но бяха свалени от него в първия си мач от Висшата лига след двубой от Европа. Лондончани дебютираха срещу ПАОК в Лига Европа в четвъртък и си тръгнаха с минимален успех с 1:0. Последваха летищни проблеми, забавяне с прибирането, което логично доведе и до издънката срещу "чуковете". Голове така и не паднаха, а Уест Хем постепенно се отлепя от дъното след четирите поредни загуби в началото на сезона. Сега момчетата на Мануел Пелегрини имат вече четири точки и дори не са в зоната на изпадащите. 

АРСЕНАЛ - ЕВЕРТЪН 2:0

Арсенал и Евертън затвориха 6-ия кръг на Висшата лига с дербито помежду си на "Емирейтс". "Карамелите" са любимият съперник на "артилеристите" във Висшата лига и си тръгват почти винаги с наведени глави след промяната в първенството през 1992 г. Независимо кой им е мениджър, те сякаш идват готови за поражението в Северен Лондон. Сега уж бяха готови да променят това и наистина с играта си показаха, че го заслужават. Но пропуснаха десетки възможности и след почивката си платиха прескъпо за това. Александър Лаказет с истински шедьовър, а малко след това и Пиер-Емерик Обамеянг след поредната детинска грешка на мърсисайдската защита донесоха успеха на тима си и задълбочиха кризата при Евертън, който нареди втора поредна загуба.