Хиляди, хиляди свободни места видя финалния английски дуел между Челси и Арсенал в турнира Лига Европа. Решението на УЕФА последният мач от надпреварата да се играе в Баку се прие с яростен критицизъм от двата клуба, които върнаха доста от и без това малко предоставените им билети. Арсенал и Челси си поделиха 12 хиляди пропуска за финалния мач в Азербайджан за съоръжение, което е с капацитет от 70 хиляди зрители.

Челси и неговият рАЗАРен футбол изпепели Арсенал

Голям брой недоволни фенове останаха по домовете си в Лондон, за да гледат мача и те набързо показаха своето отвращение. Същото сториха и техните приятели, които някак се бяха добрали до Каспийско море, за да гледат мача. Фотосите бяха потресаващи, след като финалния мач в европейската клубна надпревара видя близо 20 хиляди свободни места. Мнозина фенове по трибуните край Каспийско море си позволиха да ругаят по управляващия орган – УЕФА, за да може да се чуят въжделенията им за това тяхно решение. Яростни фенове скандираха „Ши*ана УЕФА, това ли искате”, през първите пет минути от срещата.

Гари Линекер се гаври със стадиона в Баку

Именно надутите цени за спане, ограничените варианти за транспорт, както и дистанцията от Лондон до Баку възспряха хиляди фенове на Челси и Арсенал да гледат любимите си отбори на живот.

Много фенове на „артилеристите” препълниха пъбовете край клубния стадион „Емирейтс” до Финсбъри Парк, за да гледат поражението на своите любимци. Същото сториха фенове и на тима от Западен Лондон, като изчисленията са, че около шест хиляди зрители от Лондон са направили пътуването.

26 снимки

Още по темата:

Посолството на Азербайджан: Финалът в ЛЕ беше отлично организиран