След изненадващата загуба от Шефийлд Юнайтед в Англия в понеделник, днес тимът на Арсенал бе много близо до това да поднесе ново разочарование на феновете си.

Този път обаче, тимът на Унай Емери успя да се измъкне от срамна загуба у дома от непретенциозния тим на Витория Гимараеш. Дълго време домакините губеха с 1:2 от аутсайдера в група F на Лига Европа, но с късни два гола на Никола Пепе, в крайна сметка грабна трите точки и на практика си осигури място в елиминационната фаза на турнира.

С успеха си днес „топчиите” вече имат пълен актив от девет точки от три мача и еднолично оглавяват класирането във временното подреждане.

В същото време Айнтрахт Франкфут надделя над Стандард Лиеж с 2:1 и остава втори в таблицата.

Маркъс Едуардс откри за гостите още в 9-ата минута след много груба колективна грешка в отбраната на Арсенал. Едуардс получи отдясно и въпреки че пред себе си имаше трима бранители на домакините, успя да финтира и да нанесе удар, с който да даде преднина на своя тим.

В 32-ата минута Мартинели изравни за англичаните, след като с глава успя да засече центриране отляво.

Няколко минути преди почивката футболистите на Унай Емери отново разочароваха с действията си в отбрана, позволявайки на Давидсон да пробие през центъра на защитата и да отправи удар от около 22 метра. Топката се отби в левия страничен стълб и попадна на пътя на Бруно Дуарте, който с мощен шут я прати в мрежата за 2:1 в полза на португалците.

Миг на брилянтност от страна на Пепе донесе точката за Арсенал в 80-ата минута. Атакуващият футболист се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар и изпрати топката технично в десния ъгъл на вратата за 2:2.

Дълбоко в добавеното време на срещата, Никола Пепе отново показа завидно хладнокръвие и отново от фаул, матира стража на португалците за крайното 3:2.