Отборът на Арсенал постигна много трудна победа с 1:0 в първа среща между двата тима от 1/32-финалите във Лига Европа. И двата тима така и не успяха да произведат кой знае колко интересни ситуации, за да стигнат до желаното попадение, но все пак с попадение на Александър Лаказет в 81-та минута момчетата на Микела Артета се поздравиха с успеха.

Домакините започнаха по-активно, като в първите 15 минути отправиха няколко удари, един от които, на Матьо Валбуена, предизвика чудесна реакция от Бернд Лено.

До края на полувремето гостите взеха инициативата, но стигнаха едва до няколко половинчати ситуации, сред които и един опасен изстрел на Габриел Мартинели от около 15 метра разстояние.

След средата на второто полувреме двубоят изведнъж намери нов живот. Олимпиакос натисна сериозно, като предизвика две отлични намеси на Лено, който оставяше резултат 0:0.

Както изглеждаше, че Арсенал нямаше сили за повече от нулево реми, дойде 81-та минута. След майсторско центриране на Букайо Сака на правилното място се оказа резервата Александър Лаказет, който отбеляза и единственото попадение в срещата.

До края на мача Лаказет имаше гигантски втори шанс за гол, преди и Шкодран Мустафи да удари греда. Все пак до ново попадение не се стигна и „артилеристите“ ще се върнат към Лондон с лек аванс.