Уест Хем победи с 4:0 АЕК Ларнака в реванша от осминафиналите в Лигата на конференциите. Така с общ резултат 6:0 лондончани са в следващата фаза на турнира. Головете за тях бяха дело на Джанлука Скамака, Дивин Мубана, както и две попадения на Джаред Боуен.

Уест Хем доминираше през цялата среща, като през първата част позволи на съперника да отправи едва един удар. Дейвид Мойс не искаше да подценява срещата и пусна всичко налично, за да може да е сигурен в успеха на своя отбор.

В друга среща на същата фаза на турнира Лацио загуби в гостуването си на АЗ Алкмаар с 1:2 и с общ резултат 2:4 италианският отбор напусна турнира. Головете за нидерландския тим бяха дело на Йеспер Карлсон и Евангелос Павлидис, а за гостите точен бе Фелипе Андерсон.

АЗ Алкмаар беше много по-активният отбор в двубоя, като най-вече през втората част показа, че е по-добрият тим на терена. Лацио не успя да се противопостави достатъчно добре, като това бе добра възможност за Маурицио Сари и компания да атакуват европейски трофей.

Ница оправда очакванията и спечели с 3:1 срещу Шериф Тираспол. Попаденията за домакините бяха дело на Гаетан Лаборд, Терем Мофи и Билал Брагими, а за тима от Молдова точен бе Абдул Тапсоба. Общият резултат 4:1 в полза на френския отбор означаваше, че Шериф напуска надпреварата.

Голямата разлика бе през първата част, когато Ница създаде значително по-голям брой положения от своя съотборник, а Шериф нямаше точен удар през първото полувреме. Втората част бе по-различна, като двата тима имаха еднакъв брой удари, но тези на френския тим бяха по-чисти и двете попадения през второто полувреме бяха ключови за продължаването напред в турнира за Ница.