Арсенал играе срещу Шахтьор Донецк при резултат 1:0 в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Мениджърът Микел Артета е без Букайо Сака и Мартин Йодегар при домакинството на тима от 22:00 часа на „Емирейтс“ в Лондон.


Първото по-опасно положение в срещата бе в полза на домакините, а Рикардо Калафиори бе на крачка от това да завърши атаката, но ударът му от близко разстояние мина над гредата.

В 29-ата минута Арсенал поведе в резултата, напълно логично с оглед на играта. Мартинели стреля, топката се отби в гредата, а след това се удари и в гърба на вратаря Дмитро Ризник, за да се окаже в собствената му мрежа за 1:0.

В края на полувремето лондончани продължиха да атакуват и да търсят втори гол. В 40-ата минута стражът на Шахтьор се прояви майсторски, спасявайки отличен удар на Габриел Жезус отблизо.

В 53-ата минута стражът Дмитро Ризник беше принуден да действа, за да осуети опасен изстрел на Габриел Мартинели, от който се стигна само до корнер.

При една от поредните атаки за Арсенал, главният рефер преразгледа ситуация чрез ВАР, за да отсъди дузпа за игра с ръка. В 77-ата минута Леандро Тросар стреля в центъра на вратата, където Ризник бе безкомпромисен.

 

Стартови състави:

Арсенал: Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Калафиори, Мартинели, Райс, Партей, Тросад, Жезус, Хаверц.

Шахтьор Донецк: Ризник, Конопля, Бондар, Матвиенко, Педро Енрике, Зубков, Бондаренко, Крискив, Егиналдо, Судаков, Сикан