Голямата шестица във Висшата лига – Арсенал, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Челси, може да избегне каквито и да било наказания за краткия си престой в Европейската Суперлига, след като късно в сряда вечерта и шестте тима се оттеглиха от надпреварата.

Челси и Манчестър Сити бяха първите, които се отцепиха след натиск от страна на феновете, а след това бяха последвани и от останалите английски отбори. Този пример последваха още Интер, Милан и Атлетико Мадрид.

Изпълнителният директор на Ювентус Андреа Анели пък призна, че проектът вече не може да продължи без английски клубове и донякъде призна за неуспеха на Суперлигата.

„The Athletic“ обаче съобщава, че останалите 14 клуба във Висшата лига са обсъждали възмущението си от действията на Голямата шестица, но въпреки това изваждането им от елита не е стояло на дневен ред.

Същото издание пише още, че и от УЕФА едва ли ще наложат допълнителни наказания, като според информацията унизителното поражение на проекта за Аниели и колегите му е напълно достатъчно в създалата се ситуация.

В допълнение, всички 12 клуба, които заявиха участие за Суперлигата (освен гореспоменатите, се включват още Реал Мадрид и Барселона), биха могли да вземат участие в редица от реформите в Шампионската лига, които може да им донесат допълнителни дивиденти от мачовете в турнира.