Защитникът Крис Смолинг ще се завърне в Манчестър Юнайтед това лято, след като трансферът му в Рома е пропаднал, въпреки че бъдещето му вероятно не и в тима „червените дяволи“. Англичанинът се превърна във важна  фигура за „римските вълци“ след впечатляващ сезон под наем, но кризата, причинена от коронавируса е принудила отбора да преразгледа плановете си за негов трансфер. От отбора са решили, че не могат да дадат исканата цена за Смолинг, която възлиза на около 25 милиона евро, тъй като клубът е изправен пред финансови затруднения.

В резултат на това Смолинг се очаква да се завърне на „Олд Трафорд“ през лятото, твърди „The ​​Sun“.

„Знаем, че Крис би искал да остане и това е сделка, която е подходяща за всички страни в края на сезона. Финансовата реалност обаче е много различна. Хората в Рома имат много нови неща за обмисляне. Оле трябваше да направи бързо решение да изпрати Крис под наем миналото лято, защото трансферът на Маркос Рохо в Евертън се срина на по-късен етап. Мениджърът на Рома не се изненадал колко добре Крис Смолинг се представя за тима и все още остава негов фен“, съобщават близки източници до изданието.

Рома имаше възможност първи да подпише с английския национал, но Юнайтед все още има желание да получи сериозни пари за него. Отборът на Арсенал също следят ситуацията със Смолинг и се носят слухове, че са направили предложение да подпишат с него през лятото.