Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер все още е изправен пред сериозен проблем в защитата си. В събота „топчиите“ гостуват на Нюкасъл в мач от Висшата лига на Англия. Срещата е от 14.45 часа и ще можете да я проследите по Diema sport 2 и Gong Play.

Лоран Кошчелни ще пропусне следващия двубой, заради проблем в гърба. Травмата го остави извън състава у при нулевото равенство срещу Ливърпул в понеделник.

Централният защитник Пер Мертезакер има малко по-добри шансове да се завърне на терена, но все още не е сигурно, че ще бъде възстановен за срещата на Сейнт Джеймсис Парк.

В понеделник, в спиращ дъха мач, Арсенал и Ливърпул поделиха точките.

Това означава, че Габриел Паулиста и Калъм Чеймбърс отново ще бъдат в режим на готовност. Младият английски национал не успя да се представи на ниво срещу Ливърпул, но въпреки това Арсен Венгер може би ще заложи на него отново.

Джак Уилър все още е с контузия, а Дани Уелбек, който не е играл от април заради проблеми с коляното, вече възобнови тренировки. Мениджърът на Арсенал се надява бившият играч на Манчестър Юнайтед да е готов за игра след паузата за националите отбори.