Микел Артета обяви, че Букайо Сака и Габриел Мартинели ще бъдат на разположение за мача срещу Лутън в сряда вечерта. Двубоят може да наблюдавате пряко по DIEMA SPORT 2 от 21:30. Наставникът на Арсенал обяви, че и двамата са тренирали, но като цяло тимът не е преминал през тежки натоварвания, а по-скоро до този момент са възстановявали. Ето какво обясни Артета за Букайо Сака.

"Той е добре, но още не сме тренирали, имахме кратки сесии засега, но ще видим тепърва в какво състояние ще е той след днешния ден“, добави Артета.

За Мартинели информацията е подобна.

„Той е на разположение да играе 90 минути срещу тежък съперник. Ще видим в какво състояние е към момента и утре ще вземем най-доброто решение“, добави треньорът.

Друга от темите, дискутирани на пресконференцията преди двубоя с Лутън бе влиянието на играчи, които по-малко са участвали до този момент.

"Те наистина трябва да играят по най-добрия, независимо колко минути имат на игрището. Когато нямат тази възможност в официални срещи да покажат какво правят, те трябва да го направят в тренировките. Трябва да ги подкрепяме и да ги убеждаваме да продължават по същия начин, за да заслужат правото да са на терена в мачовете“, завърши Микел Артета.

Снимки: БТА / BTA
43 снимки

Според треньора футболистите на Арсенал не са били доволни от равенството срещу Манчестър сити, което говори за промяната в манталитета на тези играчи в сравнение с миналия сезон. Наставникът не пропусна възможността да похвали съперника.

"Големи комплименти за Роб, треньорския щаб и това, което са направили като клуб, невероятно пътуване. Те заслужават повече признание, отколкото всеки друг отбор в тази лига. Утре ще бъде наистина труден мач. Беше наистина емоционално и начинът, по който празнувахме, показваше трудностите за нас в мача. Трябваше да се борим, за да спечелим точките, така че знаем с какво се сблъскваме утре", каза Артета.