Старши треньорът на Байерн Томас Тухел изрази претенции към съдията за неотсъдена дузпа при равенството 2:2 с Арсенал в първия четвъртфинален мач от Шампионската лига. 

Съдията Глен Ниберг не даде дузпа в ситуация, при която след съдийски сигнал Давид Рая подаде на Габриел Магаляеш, който не разбра, че топката е в игра и я хвана с ръце. 

"Смятаме, че съдията направи огромна грешка, като не отсъди дузпа. Разбирам, това е глупава ситуация. Но той свирна и поднови играта, а бранителят взе топката в ръцете си. Но най-много ни ядоса не това, а обяснението му на терена. Той каза на нашите играчи, че това е "детска грешка" и че никога няма да отсъди дузпа за подобно нещо на четвъртфинал в Шампионска лига. Това е ужасно обяснение. Защото се оказва, че той дели играта на ръка на детска грешка, грешка на възрастен и т.н. Много сме недоволни, защото беше направена сериозна грешка срещу нас", каза Тухел на пресконференцията след мача. 

"Можехме да грабнем победата, имахме страхотен шанс в края, когато Кингсли Коман удари гредата. Беше труден мач срещу много добър съперник. Феновете подкрепяха добре Арсенал, така че смятаме резултата за положителен. Знаехме, че трябва да играем по-добре, отколкото в мача с Хайденхайм, това беше ясно. Не ни беше лесно. Мачът завърши наравно, така че ситуацията е много ясна - победителят на реванша продължава напред. Играем у дома, имаме нужда от помощта на феновете и същата страст, решителност и качествена игра. Тогава ще продължим напред“, каза Тухел.  

Реваншът е след седмица в Мюнхен./БТА