Крилото на Арсенал Тио Уолкът даде интересен съвет към новия си съотборник в клуба Дани Уелбек. Според бившият играч на Саутхемптън неговия добър приятел от националния отбор на Англия трябва да проявява повече егоизъм пред гола.

23-годишният Уелбек премина на „Емирейтс“ в последния ден на летния трансферен прозорец срещу 16 милиона паунда, която влязоха в касата на Манчестър Юнайтед. В понеделник футболистът загатна за качествата си, като вкара и двата гола при успеха на Англия с 2:0 при гостуването на Швейцария в евроквалификация.

„Дани е още един англичанин и сега имаме добро местно ядро. С него съм работил в националния отбор и се разбираме много добре“, каза Уолкът, който все още е във финалния етап от своето възстановяване. Бързоногият играч се контузи тежко през миналия сезон в мача срещу кръвния враг Тотнъм, а по ирония на съдбата може да се завърне на терените този уикенд, отново в двубой срещу „шпорите“.

„Дани Уелбек ще бъде по-добър за нас, отколкото беше в Юнайтед. Определено. Той ще получи повече шансове и ще трябва да се докаже. Знам, че се труди здраво и много млад, според мен треньорът ще се радва да работи с него.“

„Феновете със сигурност ще му се израдват – той е вълнуващ и много силен. Ще му кажа само едно нещо и то е да бъде малко повече егоист пред гола, защото понякога гледа да подава, което не е лошо, но според мен ще вкара повече попадения, ако подхожда по-егоистично. Сигурен съм, че ще се справи в Арсенал“, завърши Уолкът.