От доста време насам Арсенал е отборът, който най-често има контузени футболисти в лазарета си. Мениджърът Арсен Венгер винаги се оплаква, че не може да ползва пълната широчина на състава си. Но вече не е така. 

Днес от лекарския щаб на "артилеристите" зарадваха мениджъра Арсен Венгер с новината, че само един-единствен играч е в лазарета към този момент. Всички останали са на разположение на французина. 

Тази седмица за "топчиите" се завърнаха петима от контузените. Това са Джак Уилшър, Микел Артета, Матийо Дебюши, Абу Диаби и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Всъщност, последният се очаква да се завърне в тренировките в петък, но ще е на линия за мача с Ливърпул през уикенда. 

Така единственият, с когото физиотерапевтите ще имат работа, е нападателят Дани Уелбек. Той има травма в коляното, получена по време на лагера на националния отбор на Англия, но се очаква и той скоро да се завърне. 

Ако всичко е наред с всички играчи, Венгер ще може да използва абсолютно всички играчи в последните важни мачове за тима си от сезона. "Артилеристите" се борят на два фронта до края на май.