Арсенал приема Челси в лондонското дерби от шестия кръг на Премиършип. Мачът на „Емирейтс“ е с особен заряд заради 20-годишнината, която отбелязва Арсен Венгер начело на „топчиите“. В същото време Челси се намира в деликатен момент, след като допусна първа загуба в първенството в предния кръг и няма победа в последните два мача от шампионата.

Мачът между Арсенал и Челси може да проследите от 19:30 часа в GONG.BG, GONG PLAY и DIEMA SPORT 2.

Арсенал спечели последните си три мача във Висшата лига, докато Челси допусна поражение в последната среща срещу Ливърпул насред „Стамфорд Бридж“. „Сините“ имат само една суха мрежа в последните шест мача под ръководството на Антонио Конте и тя бе при домакинството на Суонси.

Нападателят на Арсенал Оливие Жиру може да се завърне в игра срещу Челси, след като пропусна последните два мача на „артилеристите“ заради контузия. Халфът Аарън Рамзи обаче отпадна от сметките на Венгер за предстоящата среща.

Челси ще бъде трети пореден мач без своя капитан Джон Тери, който продължава да се възстановява от контузия.

Мениджърът на Челси Антонио Конте призна, че е готов да пусне Франсеск Фабрегас за първи път сред титулярите в мач от първенството.

Италианецът се изказа много ласкаво за своя колега Арсен Венгер преди дербито.

В същото време Фабрегас призна, че дербито е специално за него.  

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призова неговите футболисти да не се поддават на провокациите на футболистите на Челси по време на дербито.  

Челси няма загуба в последните си девет мача срещу Арсенал в Премиършип, като „сините“ имат 6 успеха, а 3 пъти двубоите са завършвали без победител. Челси няма загуба в последните си пет мача за първенство на „Емирейтс“. Последното поражение на „сините“ като гост на Арсенал е с 1:3 от декември 2010 година. Челси е допуснал само един гол при визити на „артилеристите“ оттогава. „Топчиите“ не са вкарали гол на Челси в последните шест мача помежду им за първенство. Четирима играчи на Арсенал са гонени в последните пет мача срещу Челси от Висшата лига.

Арсенал преследва рекордна четвърта поредна победа във Висшата лига за първи път от петте поредни победи през октомври 2015 година. Арсенал има само една загуба в последните си 15 мача в първенството. Алексис Санчес не е вкарвал гол в последните четири домакински мача на Арсенал от шампионата.

Антонио Конте може да запише три мача без победа в шампионат за първи път от четирите последователни равенства на Ювентус през март 2012 година. Конте няма последователни загуби от декември 2009 година. Челси има само една суха мрежа в последните 12 мача в Премиършип. В същото време отборът е допуснал попадения в своята врата във всяко едно едно от последните си шест гостувания за първенството. Диего Коста има пет гола след петте изиграни кръга във Висшата лига. Испанецът неизменно вкарва гол в последните три мача на отбора в първенството.