Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се обяви против работните визи, които са задължителни за чуждестранните футболисти във Висшата лига и разкри, че тъкмо те са му попречили да привлече Анхел Ди Мария като 17-годишен.

В момента „топчиите“ се опитват да подпишат с централния бранител на Виляреал Габриел Паулиста, но френският треньор на лондончани се притеснява, че новата му покупка няма да отговори на нужните критерии.

Според правилата чужденец може да заиграе в Премиърлийг само ако е участвал в 75 процента от мачовете на националния си отбор през последните 2 години. Паулиста все още няма нито един мач за Бразилия.

„В идеалния случай (ако ограниченията отсъстват), така лигата ще е отворена за всички и всеки може да дойде“, каза Венгер.

„Ние открихме Ди Мария, когато беше на 17 години. Видяхме го на международен турнир и искахме да дойде при нас, но той отиде в Португалия, а след това в Испания. Защо? Защото тук не можеше да си извади работна виза.“

„Какво означава всичко това? Означава, че той може да дойде в Англия едва когато струва огромна сума пари, а на кого трябва ги платиш? Става дума за това, че клуб като Реал Мадрид не се нуждае от парите. Трябва да си помислим върху този факт“, допълни наставникът на Арсенал.