Нападателят Дани Уелбек не съжалява за избора си да напусне Манчестър Юнайтед в посока Арсенал в началото на сезона. Английският национал смята, че е взел най-доброто решение за кариерата си, която очевидно е щяла да бъде в застой на „Олд Трафорд“.

Този уикенд юношата на „червените дяволи“ ще се изправи срещу родния си клуб на „Емирейтс“, като само точка (в полза на лондончани) разделя двата отбора в класирането.

„Когато си бил някъде толкова дълго време и се каниш да стартираш нов етап в кариерата си, трябва да помислиш много“, коментира 23-годишният Уелбек. „През последната година и повече разбрах, че можех да имам по-голямо влияние, ако играех на предпочитаната от мен позиция.“

„По някое време започват да ти идват едни мисли, но все така продължаваш да тренираш, а аз давах 100 процента от себе си във всеки мач. Просто съм си такъв. Няма да се променя. Идва момент обаче, когато трябва да решиш кое е най-доброто за теб.“

„В Лондон е доста различно, защото аз съм роден и израснал в Манчестър – място, което познавам като дланта си. Манчестър е доста по-малък град, така че имам повече познати. Нещата в Арсенал обаче вървят добре. Това е мястото за мен, за да напредна в кариерата си и да я кача на ново ниво“, завърши Уелбек.