Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер съобщи малко добри новини пред феновете на тима, свързани с лекуващите травми полузащитници Джак Уилшър и Санти Касорла. Французинът заяви, че е въпрос на седмици двамата да се завърнат в игра.

В неделя „артилеристите“ посрещат лидера във временното класиране на Висшата лига Лестър, от които ги делят 5 точки. Срещата от 26-ия кръг започва в 14 часа и ще върви пряко в ефира на Diema Sport и на онлайн платформата Gong Play.

Уилшър и Касорла със сигурност я пропускат заради проблемите си. Испанецът нарани своето коляно при равенството 1:1 срещу Норич на 29 ноември, докато Уилшър все още чака първия си мач за кампаният, след като счупи пищял по време на предсезонната подготовка, а през септември се подложи на операция.

„Двамата отново тичат и сега се готвотя по фитнес програма, което означава, че вече не си говорим за месеци. Няколко седмици и ще се върнат“, коментира Венгер.

В същото време наставникът коментира и състоянието на Дани Уелбек, който не е играл за отбора от април 2015 година насам. „Той се справя добре, малко му е рано може би. Той тренира на пълни обороти. Има голяма вероятност да вземе участие в мача сещу Хъл Сити“, допълни французинът.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS