Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо отново се впусна във война спрямо Арсен Венгер, при това седмица преди да е започнало първенството. Сега португалецът подхвана темата за трансферите.

Преди години наставникът на „сините“ си позволи да нарече своя колега „воайор“, а в течение на времето често е хвърлял стрели по адрес на фрацузина.

Според Жозе Моуриньо, Челси е похарчил по-малко от Арсенал, а в същото време спечели титлата в Англия.

„Ако сметнете сумите, които клубовете са похарчили през последните три-четири години, мисля, че може би ще останете изненадани. Вземете калкулатор. Това е един от най-лесните начини, а и няма място за спекулации по този начин“, сподели Моуриньо.

„Арсенал купи фантастичен вратар и това е позиция, която е много важна за всеки отбор. Ако сложите в сметката Йозил, Санчес, Чеймбърс и Дебюши може би ще се изненадате“, сподели наставникът.

За последните 12 месеца Арсенал похарчи повече от 100 милиона паунда за трансфери, докато сумата на Челси възлиза на 82 милиона паунда, пише Mirror.

Сметките, направени в Арсенал сочат, че са били похарчени 33 милиона за Алексис Санчес, 16 милиона за Калъм Чеймбърс, 16 милиона за Дани Уелбек и 13.5 милиона за Габриел Паулиста.

„Това е фантастичен отбор с добри играчи и фантастичен вратар. Те са повече от готови да атакуват титлата. Всеки от нас очаква да спечели трофея. Имаме пет отбора, които ще се борят за титлата, но само един ще спечели и един от нас ще играе в Лига Европа. Това е реалността, пет отбора за четири места в Шампионската лига, само един ще е шампион и един ще играе в Лига Европа“, коментира още Моуриньо.