Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер доказа, че не изключва възможността отборът му да не успее да прескочи груповата фаза на Шампионската лига. Французинът обеща, че играчите му ще подходят със сериозен професионализъм, ако им се наложи да продължат евроавантюрата си в другия турнир под егидата на УЕФА – Лига Европа.

Предпоставки за подобна развръзка не липсват - „артилеристите“ са трети в своята група F с 3 точки, колкото има и последният Динамо Загреб. Именно срещу хърватите е следващият мач за лондончани, които ще се опитат да догонят лидерите Олимпиакос и Байерн, които имат по 9 точки. Ако обаче те не се справят с мисията и останат трети, през пролетта ще продължат с мач от 1/16-финалите в Лига Европа.

„Ние ще се отнесем сериозно към този турнир. Все още обаче не сме отпаднали от Шампионската лига“, каза Венгер.

„Вярвам, че ситуацията малко се преувеличава в Англия. В момента играем мачове в сряда и в събота. Не виждам защо цикълът четвърт-неделя да е по-различен.“

„Ако Байерн не спечели своя мач срещу Олимпиакос, те все още могат да завършат на второ място. Имат гостуване в Загреб, а там загубата не е изключена. Пред своята публика Динамо винаги иска да печели. Направо не знам как някой може да мисли, че те ща загубят там умишлено, за да ни изхвърлят“, добави още французинът.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS