Отборът на Арсенал записа първа победа в група А на Шампионската лига, в която е и българския първенец Лудогорец. Лондончани не срещнаха никакви проблеми срещу гостувашия Базел и се наложиха с 2:0 след два гола на Тио Уокът.

В същото време на стадион „Васил Левски“ в София, другият фаворит в групата, тимът на Пари Сен Жермен обърна Лудогорец за успех с 1:3.

Двубоят на стадион „Емиратс“ започна вихрено за домакините. Футболистите на мениджъра Арсен Венгер започнаха да атакуват своя противник още от първата минута и само седем след първия съдийски сигнал, успяха да преодолеят съпротивата на швейцарците.

Алексис Санчес бе изведен от дълбочина зад отбраната на гостите, овладя в наказателното поле отляво и незабавно центрира към точката на дузпата, където връхлитащия Тио Уолкът с глава откри резултата.

Голът подейства като студен душ за тима на Базел, който допускаше елементарни грешки в отбрана и позволяваше на домакините да организират опасни атаки към вратата на Томаш Вачлик.

В 23-ата минута Тио Уолкът имаше нова възможност да се разпише след разиграване от корнер, но този път късметът му изневери, стреляйки покрай вратата. Само три минути по-късно, английският национал се реваншира отлично.

След нова брилянтна комбинация между Санчес и Уолкът, който разиграха с двойно подаване, последния бе изведен в наказателното поле и с мощен шут по диагонала не остави шансове на вратаря за 1:0.

Стражът на домакините Давид Оспина почти не игра с топката през първата част, като гостите от Базел рядко поглеждаха към вратата му, а повечето им атаки бяха разбирани още в зародиш.

Първата реална голова възможност за швейцарците дойде едва в 64-ата минута. В основата й бе исландецът Биркир Бярнасон, който реагира отлично на една отбита топка, но изстрелът му профуча покрай вратата.

Четири минути по-късно Арсенал бе близо до трети гол във вратата на Базел. Този път Санчес и Уолкът размениха ролите си, като англичанинът асистира отлично на своя съотборник, но чилиецът стреля на сантиметри от страничния стълб.

Четвърт част преди края на редовното време домакините направиха нов пропуск, като този път късмет пред гола нямаше Начо Монреал, който не успя да намери рамката на вратата.  

Така Арсенал записа лесна победа с 2:0 и след равенството 1:1 като гост на ПСЖ събра актив от 4 точки. Толкова имат и парижани, които в същото време се справиха с българския шампион Лудогорец с 3:1.