Мениджърският дуел сър Алекс Фъргюсън - Арсен Венгер впечатляваше години наред във Висшата лига на Англия. Въпреки голямото съперничество, в следствие на което на моменти прескачаха взривоопасни искри, двамата успяха да запазят добрите отношения. Истински джентълмени!

Сър Алекс Фъргюсън призна Арсен Венгер за „абсолютна легенда”.

Двамата кръстосваха мечове по време на треньорските си кариери в Манчестър Юнайтед и Арсенал, в опит да направят своите отбори доминиращи.

източник: Gulliver/GettyImages

По време на годишна благотворителна вечеря шотландецът сподели чрез специално видео: „Кариерата, която имаше той като мениджър на Арсенал, беше наистина фантастична - абсолютна легенда. Обожавах съперничеството с теб. Имахме страхотни времена и е прекрасно, че получаваш тази награда тази вечер. Късмет”, сподели Фъргюсън.

Арсен Венгер беше удостоен с „Легенда на футбола” по време на благотворителното  събитие. Той получи специални почести за кариерата си, след като 21 години беше начело на Арсенал.

Самият Алекс Фъргюсън също е носител на тази награда, която се връчва от 1996 година. През годините с нея са удостоявани още Кени Далглиш, Алън Шиърър, Ерик Кантона, Жозе Моуриньо, Райън Гигс, Пеле, Дейвид Бекъм, Стивън Джерард и Франк Лампард.