Бившият френски футболист Никола Анелка даде интересно интервю пред официалния сайт на Болтън. Уондърърс е точно един от тимовете, за които французинът игра, но той успя да направи добра кариера във футбола. Никола игра за някои от най-добрите отбори в света, като Арсенал, Челси и Реал Мадрид.

Бившият френски голаджия имаше възможността да работи и с легендарни специалисти във футбола като Арсен Венгер, Карло Анчелоти, Луиш Фелипе Сколари и други. Но нападателят признава, че двама мениджъри са го впечатлили истински.

„Големият Сам“ и Арсен Венгер. В кариерата ми играх за много отбори и работих с някои от най-легендарните имена в треньорската професия. Това няма как да не ме прави щастлив, но успехите за мен не са най-важното. На първо място бе отношението на мениджъра към мен и нещата, на които учеше мен и съотборниците ми. Ще кажа 2 имена, от които научих много и това за мен са топ треньори. Става дума за Арсен Венгер и Сам Алардайс. Със Сам работих в Болтън и научих много от този човек Той винаги ме караше да давам най-доброто от себе си, хората си мислят, че аз имам труден характер, но Сам винаги успяваше да ме мотивира по изключителен начин. Същите думи мога да кажа и за Арсен Венгер, легендарен специалист, той постигна много с Арсенал и заслужава да бъде ценен истински. Феновете на Арсенал трябва да го уважават и да му бъдат истински благодарни за успехите, които донесе на клуба“, коментира бившият френски национал.

 

Автор: Дидо Калинков