Арсенал обяви резултатите от последната финансова година, завършила на 31 май 2020-та. След плащането на данъците "артилеристите" са записали загуба от 47,8 милиона паунда.

От "Емиратс Стейдиъм" казват, че са загубили 35 милиона паунда поради пандемията, която включва пропуснати приходи в дните на мачовете, тримесечното прекъсване, което спря доходите от излъчването през следващата фискална година и спад в бизнес печалбите.

В същото време "топчиите" са спестили около 19 милиона лири от разходи, включително първоначалното намаляване на заплатите от 12,5%, съгласувано с основния екип.

Търговските приходи са се увеличили с 31,4 млн. паунда до 142,3 милиона при подновяване на партньорството с Emirates и новата сделка с Аdidas.

Докладите отчитат и спешни разходи на стойност 10,4 милиона лири заради уволнението на Унай Емери през ноември 2019 година и замяната му с Микел Артета.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.