Нападателят на Арсенал Александър Лаказет не бърза да подписва нов договор с клуба. Настоящият му контракт изтича в края на сезона, а в последните дни се появиха информации, че от „Емиратс“ са готови да му предложат удължаване сам с една година, но французинът не е сигурен дали да приеме това предложение, твърди „Sun“.

30-годишният нападател знае, че ако стане свободен агент, ще може да преговаря за по-висока заплата и да получи определена сума при подписване с новия си клуб. Затова той предпочита да изчака до края на сезона, преди да вземе окончателно решение за бъдещето си.

В същото време от Арсенал също са готови да изчакат до края на сезона, за да обсъдят евентуалния нов договор на Лаказет, въпреки факта, пише „Sun“. Той ще бъде свободен да започне преговори с други тимове от януари. Въпреки това, „артилеристите“ не бързат да подновяват условията с играча, който им струваше рекордните за клуба 52 милиона паунда през 2017 година.

Интерес към Лаказет има от Атлетико Мадрид, Рома и Лион. На този етап обаче никой от тези клубове не се е свързвал с играча и не е отправил конкретно предложение към него.