Арсенал продължава търсенето на нов нападател. "Артилеристите" изглежда загубиха битката за Душан Влахович, който е пред трансфер в Ювентус. На "Емиратс" не успяха да договорят и втората си цел Лука Йович, който ще доиграе сезона в Реал Мадрид.

Лондончани имат интерес и към Александър Исак и Доминик Калвърт-Люин, но тяхното привличане също изглежда доста сложно през януари. Затова в клуба смятат да насочат усилията си към Мехди Тареми от Порто, пише "Дъ Канари Лийкс".

От Арсенал смятат да предложат доста екстравагантна сделка на "Драконите". Англичаните ще опитат да разменят Пиер-Емерик Обамеянг за 29-годишния иранец. Габонецът влезе в конфликт с мениджъра Микел Артета, след което загуби капитанската си лента и се превърна в твърда резерва, като не е записал и минута от 6 декември насам. На "Емиратс" се чудят как да се отърват от него и евентуална сделка с Порто може да се окаже добра опция и за двете страни. Идеята е той да отиде под наем в португалския тим, като Тареми също премине под наем при лондончани.

Не е ясно обаче дали Обамеянг ще се съгласи на подобен трансфер. 32-годишният нападател вече отказа предложение от Саудитска Арабия. Интерес към него имаше и от Милан, но той поиска доста сериозна заплата, която изглежда ще провали сделката.

В същото време Тареми прави силен сезон с екипа на Порто. Той има 11 гола и 7 асистенции в 19 мача в Примейра лига на Португалия. В договора му има клауза за откупуване на стойност 60 милиона евро.