Мениджърът на Арсенал Микел Артета разкритикува офанзивния халф на тима Месут Йозил и заяви, че той ще се върне в състава на "артилеристите", когато е "готов да даде най-доброто от себе си".

Бившият германски национал остана извън групата за първия двубой на лондончани от подновяването на Висшата лига, загубен от Манчестър Сити с 0:3, а след двубоя Артета обяви, че решението му за Йозил е "тактическо".

"Аз съм напълно открит с Месут от първия си ден тук. Когато дойдох видях, че той е в добра физическа форма и мотивиран да играе на най-високо ниво. Мисля, че той игра във всеки мач под мое ръководство. Когато видя, че той отново е готов да даде най-доброто от себе си, ще се отнасям към него, както към всеки друг. Аз съм напълно честен с него и в много от мачовете той отговори по начина, по който исках", обясни Артета.

"Той преживя много в последните седмици и аз уважавам факта, че някои играчи имат нужда от малко повече време. Аз съм първият човек, който иска Месут да бъде в най-добрата си форма. Когато е готов да даде най-доброто от себе си, ще бъде на терена", допълни треньорът на Арсенал.