Мениджърът на Арсенал Микел Артета подкрепи нападателя Пиер-Емерик Обамеянг преди утрешното гостуване на Манчестър Юнайтед от 14-ия кръг на Висшата лига. Габонският национал няма гол за Арсенал в последните четири мача на отбора и отбеляза само четири попадения за 12-те си мача до момента този сезон.

Според Артета двойката нападатели Обамеянг и Александър Лаказет трябва да се адаптират към промените във формацията на игра на Арсенал.

"Формата на Обамеянг винаги ще се свързва с головете, които вкарва. Той прави много други неща, освен това да бележи голове. Очевидно обаче ни трябва неговият принос що се отнася до реализирането, защото е ключов за нашия успех", коментира Микел Артета.

"Показал е, че може да го направи. Но мисля, че сега с Лаказет е малко по-различно", добави още Артета.

Испанският мениджър заяви, че Гранит Джака и Сеад Колашинац няма да са на линия за мача с Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд", но е оптимист за включването на Букайо Сака.

Артета се изказа одобрително за назначението на Ралф Рангник начело на Юнайтед.

"Той е сред най-добрите при всеки свой ангажимент, не само в треньорството. Наистина интересна личност за футболния свят, така че е интересно назначение за клуба", каза Артета по повод 63-годишният Рангник, който ще води Манчестър Юнайтед в следващите 6 месеца.