Ектор Бейерин стана вторият по големина акционер в английския Форест Грийн, който според ФИФА е клубът, полагащ най-големи грижи за опазването на околната среда. Испанският защитник на Арсенал, който по-рано обеща да финансира засаждането на 3000 дръвчета при всяка победа на "артилеристите" през сезона, заяви, че е доволен от новото си поприще.

"Инвестирам в неща, които привличат вниманието ми и ми харесват. Радвам се, че ще помогна на този отбор да продължава да гради бъдещето по този начин. Хората по цял свят обожават футбола, така че не виждам по-добра платформа за реклама на борбата за опазване на околната среда", каза 25-годишният футболист за официалния уебсайт на Роувърс.

Форест Грийн играе на стадион "Ню Лоун" в Голстършър и ще започне новия сезон срещу Болтън през уикенда. Клубът, който е собственост на предприемача в областта на зелената енергия Дейл Винс, е бил многократно хвален от ООН за действията си в опазването на околната среда.

Докато са на клубната база, футболистите ядат само веган храна, тревното покритие на терена е 100 процента органично и косачките се зареждат със слънчева енергия. Футболистите дори носят не пластмасови, а бамбукови кори на краката си.

Това обаче не е всичко. Плановете за първия стадион от дърво в света вече са одобрени и той е проектиран от архитектите от "Заха Хадид".

"Форест Грийн прави показно на клубовете, които твърдят, че не могат да се грижат сами за околната среда. Възможно е, разбира се. Работата на Роувърс в тази насока е направо невероятна", добавя Бейерин.