Димитър Бербатов се опасява, че Арсенал ще излезе печеливш от голямото дерби на Северен Лондон този уикенд, надделявайки над състава на Тотнъм. 

Двата тима заемат съседни места в класирането, като "топчиите" са 8-ми в класирането, с актив от 50 точки след 34 мача, докато момчетата на Жозе Моуриньо са едва 10-ти, на точка зад големия си градски опонент. 

Бербатов, който дълги сезони се подвизава със сериозен успех на "Уайт Харт Лейн" смята, че тимът на Микел Артета може най-сетне да завърши над Тотнъм в класирането в края на кампанията. 

"Тотнъм бяха доминантния тим в Северен Лондон в продължение на 3 години, но това може да се промени през този сезон. В края на сметка тук става въпрос за гордост, но всеки един от двата тима иска да е по-високо в класирането", започна легендарният български стрелец. 

"Като бивш играч и привърженик на Тотнъм смея да твърдя, че отборът може да се представя на много по-високо ниво в сравнение с досегашните си представяния през сезона. Стремежът би трябвало да е борба със Сити и Ливърпул, не с Арсенал. Какъв е смисълът да се съревноваваш с Арсенал, ако в най-добрия случай ще завършиш 8-ми или 9-ти?", завърши с въпрос Бербатов.