Мениджърът на Арсенал Унай Емери призна вярата си, че след паузата за национални отбори тимът му ще се подобри. Изказването дойде след очакваната загуба от Лестър Сити с 0:2, която поставя под голяма въпросителна поста на испанския специалист на „Емирейтс”.

„В края на краищата това е лош резултат. Преди да допуснем първия гол бяхме в мача, а през второто полувреме натиснахме и създадохме шансове. Те бяха в добър момент и победиха”, започна Емери.

Лестър, логично, победи Арсенал и задмина Ман Сити

„През първите 45 минути се защитавахме солидно и имахме добри неща в преливането на атаките, но те ни натиснаха, а ние понякога се справяхме с двата ни бека и нападателите, опитвайки да вкараме. Второто полувреме започна добре за нас. Искахме да спечелим, но те работиха много добре. Играчите продължаваха да се борят. Месут Йозил пазеше топката както искаме, а това беше идеята ни”, призна Емери.

„Представянето ни беше добро, на всеки един играч. Сега е време за национална пауза. Сигурен съм, че ще се подобрим след нея. Трябва да започнем да събираме точки и ще ставаме все по-силни. Не сме загубили много мачове, но равенствата са ни много. Това е най-важното – таблицата. Трябва да постигнем баланса да бъдем силни и да се защитаваме добре в подобен тип мачове”, завърши Унай Емери.