Ако си мислите, че феновете само в България са недоволни от собствениците на отборите, явно жестоко се лъжете. Такива настроения явно има и в английския Арсенал, като един фен на "артилеристите" вече е измислил схема как да купи мажоритарния дял от акциите. 

В момента 66.64% от "топчиите" са собственост на американския милиардер Стан Крьонке. Според въпросния запалянко, пазарната цена на този дял е точно 904 971 200 паунда и той има план как да ги събере. 

Според него, необходимо е 1 млн. фенове на лондончани да дадат по 1000 паунда еднократно, каквато е приблизително цената на абонаментната карта за един сезон, за да може да се финансира сделката. Останалите средства ще бъдат вложени в лятна селекция. 

Според въпросния фен, това би било лесно постижимо, тъй като цялата бройка на привържениците на Арсенал по света се изчислява на 27 млн. души и според него лесно 1/27 от тях би се навила да финансира плана му. 

С изключително смелия, а и може би неосъществим, план за събиране на средства за откупуването на Арсенал от Стан Крьонке, можете да се запознаете тук