Бившият нападател на Арсенал Жереми Алиадие посъветва халфа на "артилеристите" Матео Гендузи да промени незрялото си отношение след конфликт с мениджъра Микел Артета. 

Гендузи дойде преди 2 сезона на "Емиратс" и остави позитивни впечатления през първите си 18 месеца в клуба. След идването на Микел Артета в лондонския клуб обаче игровото време на младия французин значително намаля. Това е резултат от сериозно сдърпване на Гендузи с мениджъра на тима Микел Артета. 

Алиадие, който е бил в основата на трансфера на Гендузи на "Емиратс", посъветва младия си сънародник да укроти страстите си извън терена, за да не пропилее футболния си талант. 

"Голям фен съм на Гендузи, той ми е като по-малък брат. Винаги му казвах, че Арсенал ще е страхотна стъпка напред за него, както във футболен, така и в човешки смисъл. Той прие съвета ми да се присъедини към клуба, но имам чувството, че още не е узрял като човек", започна бившият стрелец. 

"Той се развива чудесно като футболист и постоянно се подобрява, но той все още не се държи като зрял мъж. Мисля, че тези характерни проблеми му пречат, защото Микел Артета не е фен на подобни изпълнения", завърши Алиадие.