Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определи нападателя на Арсенал Габриел Мартинели като най-големият талант на този века след впечатляващото представяне на младока при лудия мач от Купата на Лигата между "топчии" и "мърсисайдци", завършил 5:5 в редовното време. 

18-годишният бразилец вкара 2 гола в мача и беше заплаха за вратата на домакините през цялото време. Отделно Маринели вече показа своите качества и в някои от мачовете на Арсенал в груповата фаза на Лига Европа. Той има цели 7 гола в 7 мача от началото на сезона

"Сеп ван ден Берг изигра страхотен мач, но срещу себе си имаше Мартинели, който е на същите години, но е талантът на века според мен. Той е великолепен нападател и е много трудно да бъде спрян", сподели с възхита германецът. 

"Когато играеш срещу Мартинели, Джо Уилок и Месут Йозил на контраатака става изключително трудно. След като загубехме топката високо по терена те ни контраатакуваха светкавично", беше кракият разбор на Клоп за лудия мач, завършил все пак с успех на неговия отбор след дузпи.