Директорът в Арсенал Джош Крьонки призна, че бордът на отбора трудно приема критиките от феновете за закупуване на нови играчи, но шефовете няма да направят компромис по пътя, който са поели. Миналият понеделник 16 различни фен-клуба на Арсенал обвиниха Стан Крьонки в „пасивно ръководене” на „артилеристите”, след като отборът се готви за трета поредна година без групи на Шампионската лига.

Джош Кроьнки, син на собственика на Арсенал, се обърна към въпросите, повдигнати по време на турнето на клуба в САЩ. По-късно той издаде отворено писмо до всички фенове на Арсенал, призоваващо за единство.

„За мен, лично, не съм сигурен как бих се справил със страстта си към Арсенал. Всеки, който ме познава знае колко обичам футболен клуб Арсенал”, сподели той.

Фенове на Арсенал

източник: Gulliver/GettyImages

„Трудно ли е да се приемат критиките? Абсолютно. Не съм обаче в този бизнес да се сприятелявам, а за да печеля. Ако някой се съмнява в нашето ръководено, което според мен е попечителство, феновете ни се доверяват да бъдем пазител на ценностите – това се опитваме да направим. Опитваме се да печелим, като в същото време уважаваме традициите на клуба. Седнах с групи фенове да говоря. Не се страхувах от срещата и да водя трудни разговори, защото сме честни и няма какво да крием”, продължи Крьонки.

„Всички искаме едно и също и се опитваме да го постигнем. Понякога нашата времева линия може да не е така бърза, колкото другите биха искали. Няма да направим компромис с ценностите, които изградиха Арсенал като клуб в продължение на повече от 130 години”, сподели още Джош Крьонки.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Back in the office 👊🏽🏃🏻‍♂️ @arsenal @adidasfootball #preseason #COYG

A post shared by Mesut Özil (@m10_official) on

„Не е тайна, че липсата на Шампионска лига ни ограничава откъм средства за заплати, тъй като сега се разпростираме в бюджета за Лига Европа – това е факт. Това не означава, че баща ми или аз някога сме казвали за каквито и да било ограничения върху разходите. Не е въпросът кое купуваш, а как. Няма да отидем на трансферния пазар за топ-играчи, докато са такива сумите. Активно проучваме футболисти навсякъде, за да открием следващото голямо поколение на футбола и то да бъде в Арсенал. И не само да ги доведем в клуба, но да ги