Мениджърът на Уест Бромич Албиън Тони Пюлис директно обвини звездата на Арсенал Алексис Санчес в грозна симулация по време на загубата на своя тим с 0:2 на „Емиратс”.

Наставникът бе бесен след края на срещата, в която вярваше, че тимът му заслужаваше дузпа за фаул на Шкодран Мустафи срещу Джей Родригес в наказателното поле. Въпросната ситуация се разигра в 8-ата минута, а реферът пусна авантаж, за да види как Чех впоследствие отбива в гредата шута на Родригес.

Арсенал почерни рекорда на Гарет Бари

Малко по-рано Алексис си спечели пряк свободен удар пред наказателното поле на съперника, като падна доста леко в единоборство с Крейг Доусън.

„Разочароващ е начинът, по който Алексис се свлече за първия пряк свободен удар, това е мамене”, каза Пюлис. „Джей всъщност е доста честен футболист, а не получи отсъждането, което заслужаваше. Всички видяха какво се случи. Алексис всъщност се пльосна за първия пряк свободен удар и трябваше да получи жълт картон.”

„После идва единоборството на Мустафи срещу Родригес в наказателното поле. Реферът има чудесна видимост.  Всички видяха тази ситуация и могат сами да решат.  Това не само е нарушение, но и техният играч може да бъде изгонен. Говорим си потенциално за дузпа срещу отбор, който остава с 10 души, но нека не обсъждаме повече съдията”, допълни Пюлис.