Новото попълнение на Арсенал Хенрих Мхитарян се изказа повече от ласкаво за своя съотборник Месут Йозил. Според арменеца на света няма друг плеймейкър, който да се доближи до класата на германеца.

Скритото оръжие на Арсенал - Риана

Ясно е, че след пристигането на арменеца една от основните му задачи ще бъде да сподели част от креативната отговорност в отбора, която до този момент тежеше главно върху плещите на Йзоил. 29-годишният играч стартира впечатляващо кариерата си като играч на „топчиите”, като даде 3 асистенции при успеха с 5:1 над Евертън във Висшата лига. За съжаление на феновете той не успя да покаже същата ефективност в дербито на Северен Лондон, загубено с 0:1 от Тотнъм.

„Всички знаят, че Месут е един от най-добрите играчи в света”, коментира Мхитарян. „На мен ми носи само щастие и радост да играя редом с него. Той разбира играта много добре и разполага със страхотна визия, невероятна техника и е най-добрият на своята позиция.”

Венгер за Йозил: Най-евтиното решение

В края на януари Йозил удължи договора си с още 3,5 години, като седмичната му заплата наброява 350 хиляди паунда седмично.