Спорният червен картон на Давид Луис и дузпата обърнаха мача, заяви мениджърът Микел Артета след загубата на Арсенал с 1:2 срещу Уулвърхемптън в мач от английското първенство по футбол, заяви мениджърът Микел Артета.

Лондончаните влязоха в кръга със седем поредни мача без загуба във Висшата лига и дори поведоха като гости на "вълците" с гол на Никола Пепе, но съдията даде дузпа за нарушение на Луис малко преди полувремето. Бразилецът бягаше зад нападателя Уилян Жозе и контактът бе неумишлен, ако изобщо го имаше, но той въпреки това бе изгонен. В последствие Рубен Невеш реализира дузпата, а Жоао Моутиньо вкара красив гол след почивката и Уулвс обърнаха резултата.

Арсенал дори завърши с девет души на терена заради игра с ръка на вратаря Бернд Лено извън наказателното поле.

"Това решение на съдиите бе ключово. Ако могат да обяснят по какъв начин то бе правилно, ще си призная грешката и ще се извиня. Но вече гледах повторението десетина пъти и от пет различни ъгала, а така и не видях допир между двамата", каза Артета.

"Искам да разбера и дали ВАР има различен поглед върху тази ситуация. Наистина за мен това е необяснимо и съм крайно разочарован, защото ситуацията определено бе ключова в мача. Тя го промени, защото срещу този съперник е много трудно да играеш 45 минути без централния си защитник".

Арсенал надигра Уулвс до червения картон и освен че вкараха гол, гостите удариха и греда чрез Букайо Сака. Друг удар на Пепе пък бе избит с големи усилия от Руи Патрисио.

"Избирам да гледам положително на този мач. Отборът ни се развива и играеше отлично срещу съперник, който се атакува трудно. Създадохме много положения, но за съжаление си тръгваме без точки и с двама важни играчи по-малко", каза още Артета.

"Не мога да не бъда доволен от отбора ми, който гонеше вратаря им с девет души. Гордея се от видяното".